RUMINALNI MAGNET - ULOŽAK

Ruminalni magnet namijenjen je za učinkovitu prevenciju patoloških stanja do kojih dolazi zbog prisustva oštrih stranih tijela u buragu (traumatska indigestija).
Cijena: 19,00 Kn
Rapoloživo za isporuku: 10 komada

Ruminalni magnet namijenjen je za učinkovitu prevenciju patoloških stanja do kojih dolazi zbog prisustva stranih tijela u buragu (traumatska indigestija). Ruminalni magnet smješten je u plastično kućište dimenzija 35 x 35 x 100 mm.

Prikupljanje metalnih tijela u buragu iznimno je važno za zdravlje životinje, budući da se oštra strana tijela (čavli, žice i sl.) mogu zabiti u stjenku buraga i time poremetiti proces preživanja. Jedini način na koji se takav problem rješava je operativni zahvat, što je svakako veliki stres za životinju, ali i ozbiljan trošak za vlasnika.
Ruminalni magnet u plastičnom kućištu mora biti umetnut u burag zdrave stoke prije nego dođe do problema. Njegov magnetizam dovoljan je za prikupljanje stranih tijela i njihovo zadržavanje u prostoru kućišta magneta.
Ovakva zaštita osobito je korisna kod životinja koje se hrane slobodno na pašnjacima, gdje je i najveća mogućnost da se strano tijelo nađe u probavnom traktu.

Ruminalni magnet smješta se u burag/rumen pomoću posebnog aplikatora.

Trenutno nema recenzija proizvoda.

Napišite svoju recenziju:

Da biste napisali recenziju molimo da se prijavite.