Odredbe i uvjeti korištenja

Opći uvjeti poslovanja

Nositelj svih prava na internet stranici www.pro-farma.hr je trgovačko društvo Pro-farma d.o.o. Pro-farma d.o.o. putem stranice www,pro-farma.hr nudi uslugu prodaje svog asortimana. Korištenjem usluge na stranicama www.pro-farma.hr smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima poslovanja i prodaje, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti poslovanja i prodaje primjenjuju se na prava i obveze koja proizilaze iz kupnju proizvoda ili usluga putem web trgovine www.pro-farma.hr, ta prava i obveze smatraju se sastavnim dijelom Ugovora o prodaji na daljinu između kupca kao krajnjeg potrošača i web trgovine www.pro-farma.hr.

Pružatelj usluge internet prodaje putem web trgovine www.pro-farma.hr je Pro-farma d.o.o., Dotrščinska 18, 10000 Zagreb, OIB: 43815034587.

Upućujemo korisnike da se prije kupnje na web trgovini www.pro-farma.hr upoznaju sa ovim Uvjetima poslovanja i prodaje. Pro-farma d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta, a o svakoj promjeni ovih Uvjeta, kupci će biti informirani na stranicama web trgovine www.pro-farma.hr, te Pro-farma d.o.o. neće biti odgovorana ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene Uvjeta poslovanja i prodaje stupaju na snagu objavljivanjem na internet stranicama web trgovine www.pro-farma.hr.

Pro-farma d.o.o. zadržava pravo promjene, ograničavanja ili prestanka rada web trgovine www.pro-farma.hr u bilo kojem trenutku bez obaveze prethodne najave, uključujući i djelomično ili potpuno ograničavanje pristupa i pružanja usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta poslovanja i prodaje, te Općih uvjeta korištenja.

Korištenje usluga web trgovine www.pro-farma.hr dopušteno je isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje web trgovine www.pro-farma.hr od strane djece ili maloljetnih osoba nije dopuštena, te su roditelji i/ili skrbnici obavezni voditi računa o tome, u protivnom preuzimaju sva prava, obveze i posljedice takvog korištenja, a Pro-farma d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost i Pro-farma d.o.o. ni na koji način ne odgovara za posljedice njihovog korištenja.

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

Uvjeti prodaje

I) Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Pro-farma d.o.o. za sklapanje Ugovora, te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Pro-farma d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem web trgovine www.pro-farma.hr uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda i/ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega, te interneta.

Po zaključivanju Ugovora prilikom prve isporuke proizvoda ili kod početka pružanja usluge korisniku se dostavlja pisana obavijest o uvjetima podaje.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Pro-farma d.o.o. na jedan od slijedećih načina:
- odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik web trgovine www.pro-farma.hr
- odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik web trgovine www.pro-farma.hr

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku, te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Prilikom registracije, ukoliko se korisnik želi registrirati putem Facebook računa, te želi komentirati i aktivno sudjelovati na našem Facebook profilu, web trgovine www.pro-farma.hr  će koristiti njegovo puno ime tj. njegov Facebook račun

c) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

d) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Pro-farma d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

e) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Pro-farma d.o.o. i korisnika kao kupca.

f) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora

g) Po zaključivanju Ugovora korisniku se dostavlja pisana obavijest u elektroničkom obliku o uvjetima korištenja usluge, te se smatra da je pretplatnik od zaprimanja pisane obavijesti u potpunosti upoznat s odredbama ovih Uvjeta te ih prihvaća u cijelosti.

Kupac koji je zaključio Ugovor ima pravo isti jednostrano raskinuti ne navodeći razloge za to, u roku od 7 (sedam) radnih dana od isporuke proizvoda, uz predočenje originalnog računa i jamstvenog lista, u skladu s niže navedenim uvjetima.

Kupac je u slučaju raskida dužan izvršiti povrat poizvoda o svom trošku s time da proizvod mora biti neoštećen, nekorišten i u nepromijenjenoj količini te u originalnoj neoštećenoj ambalaži, u protivnom kupac gubi pravo na raskid. Kupac proizvod može vratiti poštom ili osobno u web trgovine www.pro-farma.hr radnim danom (ponedjeljak - petak) od 9,30 do 15,30 sati na adresu: Pro-farma d.o.o.,Internet prodaja, Dotrščinska 18, 10000 Zagreb.

Raskid ugovora obavezno mora biti izjavljen u pisanoj formi uz navođenje računa i opis kupljenog proizvoda ili usluge te upućen poštom na adresu: Pro-farma d.o.o.,Internet prodaja, Dotrščinska 18, 10000 Zagreb, te se kao dan raskida smatra dan kada je Pro-farma d.o.o. zaprimio vraćeni proizvod. Uplaćeni novac biti će vraćen kupcu na račun u roku od 30 dana od trenutka raskida ugovora.

Kupce se moli da prije raskida Ugovora i povrata robe kontaktiraju na e-mail info@pro-farma.hr kako bi im bio objašnjen postupak povrata proizvoda. Ovi Uvjeti imaju učinak i prethodne obavijesti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača od dana kada su uručeni kupcu.

Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci biti će naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim stranicama unutar web trgovine www.pro-farma.hr. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: shop@pro-farma.hr  kako bi služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas kontaktirajte na broj ________ i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.

Načini plaćanja

Izjava o sigurnosti

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

  • Amex logo

Izjava o privatnosti

Pro-farma d.o.o. obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, i to tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o svojim kupcima/korisnicima, a koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Pro-farma d.o.o. će informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovito davati kupcima mogućnost izbora o korištenju njihovih podataka, uključujući i mogućnost da odluče žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe.

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Pro-farma d.o.o. i poslovnim partnerima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Pro-farma d.o.o., kao i poslovni partneri, odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Dostava i uvjeti dostave

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda.

Trošak dostave na području Republike Hrvatske iznosi 31,00 kn za pošijke do 5 kg težine, za pošiljke iznad 5 kg težine trošak dostave obračunava se po težini, i vidljiv je na svakoj narudžbi sačinjenoj na internet trgovini pro-farma.hr.
Kod plaćanja prilikom isporuke (pouzećem), obračunava se dodatnih 5,00 kn na cijenu dostave.

Za narudžbe čija vrijednost prelazi 1.000,00 kn, a težine su do 10 kg, dostava na području Hrvatske, se ne naplaćuje.

Rok isporuke naručenih proizvoda na području Hrvatske, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, je 3 radna dana od dana zaključene narudžbe, izuzev otoka te proizvoda s posebnom napomenom.

Rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na hrvatske otoke je do 7 radnih dana.

O roku isporuke za proizvode kod kojih je navedeno da nisu raspoloživi u trenutku narudžbe, kupac će biti informiran kod svake narudžbe posebno.

U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupac će biti odmah obaviješten.

Reklamacije, prigovori i uvjeti povrata

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti web trgovini www.pro-farma.hr, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda, te svi ostali prigovori, moraju se iznijeti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

na broj telefona: _____________,

na e-mail adresu: shop@pro-farma.hr,

na adresu: Pro-farma d.o.o., Dotrščinska 18, 10000 Zagreb.

U slučaju opravdane reklamacije kupcu se omogućuje raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. U oba navedena slučaja, kupac je dužan izvršiti povrat proizvoda na način da proizvod mora biti neoštećen, nekorišten i u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži, uz predočenje originalnog računa. U slučaju da povrat proizvoda nije izvršen na navedeni način reklamacija se neće uvažiti. Proizvod se može vratiti poštom ili osobno radnim danom (ponedjeljak - petak) od 9,30 do 15,30 sati na adresu: Pro-farma d.o.o., Dotrščinska 18, 10000 Zagreb.

U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda novim u cijelosti snosi Pro-farma d.o.o.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Pro-farma d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

Izjava o konverziji

Za kupnje na stranicama www.pro-farma.hr sva plaćanja biti će realizirana u hrvatskim kunama. Iznos za koji ćemo tereti Vašu kreditnu karticu izračunava se kroz konverziju cijene iz eura u kune prema trenutnom deviznom tečaju Hrvatske narodne banke.

Na računu koji ćete dobiti od Vaše kartične kuće isti iznos biti će pretvaren u lokalnu valutu prema tečaju kartične kuće. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost pojave razlike u cijenama u odnosu na cijene navedene na našim web stranicama.